facebook

Двом категоріям чоловіків в Україні будуть повторно вручати повістки: кого торкнеться

В Україні продовжили військовий стан та мобілізацію до 15 листопада. Повістки продовжують вручати чоловікам віком від 18 до 60 років, які підпадають під призов. Багато громадян отримують вже повторні повістки. У Черкаському ТЦК пояснили, кому потрібно з’явитися у військкомат для уточнення даних.



Двом категоріям чоловіків в Україні будуть повторно вручати повістки: кого торкнеться – today.ua
Згідно з українським законодавством, уточнювати облікові дані у ТЦК необхідно протягом 7 днів після будь-яких змін, проте не рідше ніж раз на 5 років. Рішення ВЛК про стан здоров’я дійсне протягом року; певні види відстрочки надаються зазвичай на рік, потім потрібно надавати нову довідку; бронювання діє на шість місяців або поки існують відповідні підстави.

Таким чином, повторні повістки видаються переважно двом категоріям чоловіків. Це особи, які з тих чи інших причин не з’явилися самостійно до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані (зміна сімейного стану, кількість дітей, місце проживання) або внутрішньопереміщені особи.

Також повістки можуть вручати повторно громадянам:

які проходили ВЛК понад рік тому;
які отримали бронювання понад півроку тому;
яких після уточнення даних та проходження ВЛК вже мобілізують безпосередньо на фронт.
Якщо після отримання першої повістки призовник приходив до ТЦК і його тоді не мобілізували, то через якийсь час його можуть повторно викликати для уточнення облікових даних, стану здоров’я або для комплектування підрозділів необхідними фахівцями.

Читайте також:  Скандальний закон про мобілізацію: щойно в Раді ухвалили історичне рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.