facebook

Не встигли діти піти до школи: Запроваджується новий графік навчання – батьків поставили перед фактом

В Україні змінили графіки канікул у новому навчальному році.



Початок нового навчального року в Україні запланований на традиційну дату – 1 вересня, але триватиме він на місяць довше, до 28 червня наступного року. Про це пише “Стіна”.

У зв’язку з військовими реаліями кожен регіон країни встановлюватиме формат навчання для шкіл відповідно до ситуації. Це може бути очне, онлайн чи комбіноване навчання.

Рішення про формат навчання прийматиме керівництво школи у співпраці з військовими адміністраціями. Батьки матимуть можливість перевести своїх дітей до іншої школи, якщо формат навчання там буде кращим.

Графіки канікул будуть уніфіковані всім учнів. Цього року канікул буде більшим, але кількість навчальних днів буде збільшена, щоб компенсувати переривання навчання у періоди відсутності електрики.

План канікул на навчальний рік 2023/2024:

Осінні канікули: з 23 до 29 жовтня 2023 року.
Зимові канікули: з 23 грудня 2023 року до 7 січня 2024 року.
Весняні канікули: з 25 по 31 березня 2024 року.
Літні канікули: з 29 червня до 31 серпня 2024 року.
Останній дзвінок заплановано на 31 травня. До 28 червня можуть проводитися додаткові заняття для заповнення освітніх прогалин, проведення атестації та інших заходів.

Українські школярі, які проживають за кордоном та продовжують проходити українську шкільну програму дистанційно, будуть зобов’язані проходити лише 6-8 годин основного українського блоку (українська мова, література, історія України, географія). Інші базові предмети вивчатимуться у місцевих школах, і оцінки учнів переноситимуться до українського шкільного журналу.

Читайте також:  На систему харчування у школах у 2024 році очікує чимало змін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.