facebook

Українців, які залишили країну, можуть повернути додому: про кого йдеться

Для цього Україна може звернутися до інших країн з проханням екстрадиції



Військовозобов’язаних українців, які покинули Україну за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому. Для цього Україна може звернутися до інших країн з проханням екстрадиції.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, попередній аналіз буде проведено відносно швидко, можливо, лише за кілька місяців. Якщо хтось корумпував якогось посадовця, то згідно із законодавством відповідальність несуть обидві сторони. Правоохоронці будуть працювати над тим, аби легалізувати докази й висувати обвинувачення.

– Що буде з людьми, які це робили? Вони нестимуть відповідальність згідно із законами за дачу хабара, за підробку документів, за ухилення від мобілізації, – сказав Арахамія в ефірі телемарафону.

За словами Арахамії, зараз у правоохоронців немає можливості «дотягнутися» до людей, які вже виїхали. Але в Україні посилили напрям міжнародно-правової допомоги.

Тому фактично в будь-якій країні світу правоохоронні органи можуть зробити запити на екстрадицію таких людей та привезти їх в Україну, щоб вони понесли відповідну відповідальність.

 

Читайте також:  Французька компанія попалась на постачанні палива для військових літаків РФ, які бомбили Маріуполь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.