facebook

Вже з 1 вересня: у МОН вирішили радикально змінити систему навчання – знову все звалиться на батьків

Українцям розповіли про поновлення реформи НУШ.



Як стало відомо, що в Україні відновлять реформу “Нової української школи”. Над цим працює команда Міносвіти України. Інформація про це з’явилася на сайті 24TV.

Отже, заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків під час серпневої конференції повідомив також, чи є на це кошти. Він зазначив, що перший потік НУШ вже переходить у 6 клас.

Сташков зауважив: хоча минулого року реформа “зупинилася”, учні продовжували навчатися за новим Стандартом та програмами. Наразі МОН погоджує з урядом рішення про виділення коштів на НУШ, а саме на впровадження її у базовій школі. Їх планують залучити завдяки залишку освітньої субвенції у держбюджеті.

Ці кошти планують використати на:

закупівлю засобів навчання для 5 – 6 класів;
придбання засобів навчання та навчально-методичної літератури, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для пілотних класів.
Чиновник також зазначив, що окремо передбачать кошти на підвищення кваліфікації вчителів. Спочатку навчать тренерів, а ті вже готуватимуть вчителів.

Заступник міністра також повідомив, що пілотування Стандарту базової освіти продовжиться. З 1 вересня сьомі пілотні класи у 145 школах розпочнуть навчання. У пілоті вдалося зберегти більшість шкіл, навіть із Донбасу та Луганщини. Для таких класів вже узгодили модельні навчальні програми з усіх предметів.

Що відомо про НУШ в Україні:

Нова українська школа – головна реформа МОН під керівництвом ексміністра Лілії Гриневич.
Мета НУШ – створити школу, в якій буде приємно навчатися і яка даватиме учням не лише знання, а й уміння застосовувати їх у житті.
Впроваджувати її почали з учнів перших класів. Так, у 2018 році нові стандарти тестувалися у 100 школах по всій країні.
У 2018 – 2019 навчальному році українські першокласники почали навчатись за новою системою.
Реформу було запущено й у 5 – 9 класах.
Реалізація проекту розрахована на 2021 – 2027 роки у три етапи.
Міністерство освіти і науки продовжуватиме реформувати середню освіту.

Читайте також:  Позбутися ганебної невротизації освіти. Лісовий порівнює знання українських учнів із європейськими й анонсує в школі кардинальні зміни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.