facebook

Медогляд перед школою та дитсадком: Стосується всіх батьків – які довідки потрібно принести на 1 вересня

Увага Батькам необхідно знати.



Медогляд дітей перед школою та дитячим садком, які необхідні довідки
Лікарі нагадали батькам про те, яку вакцинацію необхідно пройти та які необхідні довідки про стан здоров’я дитини перед новим навчальним роком. Про деякі деталі розповів сімейний лікар Дмитро Пемпко.

Виходячи зі слів лікаря, єдиною вагомою причиною відсутності вакцинації у дитини є протипоказання. Відмова батьків не є підставою не робити щеплення. Існує спеціальний перелік щодо обов’язкового щеплення. За них платити не треба.

Обов’язковими для дітей є такі вакцини:

БЦЗ від туберкульозу;

ВГБ – вірусний гепатит Б;

АКДП, АаКДП, АДП, АДП-м – кашлюк, дифтерія, правець;

ОПВ, ІПВ — поліомієліт;

HIB-інфекція;

КПК – кір, краснуха, паротит.

Щоб отримати довідку, необхідно записатися на прийом до лікаря, прийти медогляд, переконається, що зроблені щеплення фіксують у відповідну форму. Лише після цього лікар може надати довідку.

Щодо учнів, то щорічно перед навчальним роком діти зобов’язані пройти медогляд, за результатами якого має видаватися форма 086-1/о. Школярам необхідно пройти огляд у таких фахівців:

дитячого хірурга;

ортопеда-травматолога дитячого;

дитячого офтальмолога;

стоматолога;

та інших фахівців за потребою.

Отримати довідку про медогляд можуть лише ті діти, які вакциновані згідно з календарем вакцинації та мають підтвердження.

Для дітей, які ходять до дитячого садка, повинні мати лише довідку від педіатра та сімейного лікаря. Цей документ, який надають без особливої ​​форми, або якщо дитина має довідку, де зазначена обов’язкова вакцинація.

Читайте також:  Як раніше вже не буде: У школах змінили дату початку літніх канікул

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.