facebook

В Україні водіям виписують 17 тисяч штрафу за простий папірець

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або є власниками транспортних засобів, є дуже важливе нагадування. Справа в тому, що багато хто вже звикли, що страховий поліс – це обов’язковий документ, за відсутність якого можна повчити штраф.



Однак далеко не всі знають, що в деяких ситуаціях водії повинні мати і документ, який підтверджує їхнє особисте страхування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню спільноти українських юристів в одній із соціальних мереж.

За інформацією юристів, Закон України “Про страхування”, а також Положення КМУ №959 встановлюють обов’язок водія транспортного підприємства, що здійснює пасажирські перевезення, мати поліс індивідуального страхування від нещасних випадків на транспорті. Такий документ у водіїв має право запросити поліція чи співробітники “Укртрансбезпеки”.

За відсутність поліса передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Він накладається не безпосередньо на водія, а на юридичну особу чи підприємця, який є його роботодавцем.

При цьому ймовірні випадки, коли підприємець, який “постраждалий”, вичитує штраф із зарплати водія. У зв’язку із цим юристи рекомендують автомобілістам, які здійснюють пасажирські перевезення, уважніше підходити до організації своєї трудової діяльності.

Читайте також:  Івано-франківська поліція оштрафувала водія крутого «мазератті» (фотофакт)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.