facebook

Зміни мобілізації: військкомати отримають дані про банківські рахунки чоловіків

В Україні планують змінити правила мобілізації – співробітники ТЦК незабаром можуть отримати доступ до всіх державних реєстрів. Стало відомо, що військкомам стануть відомі навіть дані про банківські рахунки чоловіків.



В Україні змінять правила мобілізації: військкомати отримають дані про банківські рахунки чоловіків – today.ua
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що незабаром представники військкоматів отримають доступ до всіх держреєстрів. Колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов та адвокат Роман Сімутін прокоментували можливі зміни у державі.

За словами Селезньова, військовослужбовці повинні мати доступ до інформаційних баз, щоб вести облік військовозобов’язаних. Територіальні центри комплектації та державної підтримки знатимуть, якщо українець ігнорує цю вимогу. Очікується, що нововведення дозволить зменшити бюрократію та оперативно вирішувати проблеми. Також вдасться полегшити процес оповіщення чоловіків.

Водночас, якщо військкомати отримають такий обсяг інформації, вони знатимуть про людину більше, ніж представники СБУ. Зокрема йдеться про реєстр виборців, а також дані про кредити.

Таким чином, зроблена заява – “на межі фантастики”. Кожна структура має свій реєстр, до яких немає спільного доступу. Це пов’язано із необхідністю поділу повноважень.

“А тут в одній структурі про людину буде зібрано все, у тому числі про банківські рахунки. Можливо, цю інформацію можна продати. За великим рахунком, через це можна позбутися квартири, якщо на людину будуть усі дані. Є ризик зловживань. Неможливо концентрувати в руках таку повноту влади”, – пояснив Симутін.

В Україні змінять правила мобілізації: військкомати отримають дані про банківські рахунки чоловіків

Юрист упевнений, що удосконалення роботи ТЦК вкрай складно впровадити у життя. Він назвав інформацію секретною, тому до неї має бути спеціальний доступ. Тому, на думку Романа Сімутіна, за здорового глузду рішення про впровадження такої системи не ухвалять, хіба що фрагментарно.

Читайте також:  Декретна відпустка по-новому: до чого потрібно бути готовим українкам

“Щодо того, чи зможуть працівники ТЦК блокувати банківські картки, то таких повноважень у них не буде. Заблокувати можна за рішенням суду та реєстратора чи виконавчої служби”, – цитує адвоката ТСН.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.