facebook

За тиждень до 1 вересня: Рада ухвалила новий закон про освіту, що зміниться

Українцям розповіли про новий закон щодо освіти.

Як стало відомо, ось буквально за тиждень до початку навчального року Верховна Рада України ухвалила новий закон про освіту. Про те, що саме зміниться, йдеться у матеріалі на сайті Мінреінтеграції.

Отже, зазначається, що Парламент підтримав законопроект про визнання освіти, здобутої на окупованих територіях.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №9591 про визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Законопроектом передбачено процедуру проходження атестації для визнання результатів такого навчання та його продовження в українських навчальних закладах.

Атестація не проводитиметься:

за спеціальностями (професіями), перелік яких затверджує Уряд;
для визнання результатів навчання та кредитів ЄКТС на магістерському рівні вищої освіти (крім програм підготовки магістрів медичної, фармацевтичної та ветеринарної спрямованості).
Запровадження такого механізму є важливою складовою реінтеграції територій, відновлення доступу громадян до українського освітнього та культурного простору. Це дозволить їм реалізувати своє право на навчання, забезпечити професійну кар’єру та участь у відновленні України.



Читайте також:  Під Києвом розстріляли маршрутку: кадри з місця НП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.