facebook

Власники паїв завмерли в очікуванні: в Україні сильно подорожчає земля

В Україні подорожчає земля, власники паїв в очікуванні
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики порадив парламенту ухвалити за основу урядовий законопроект №7587 про внесення змін до Податкового кодексу щодо збільшення доходів місцевих бюджетів за рахунок орендної плати за земельні ділянки. Цією інформацією ділиться БизнесЦензор.


Згідно з інформацією, метою законопроекту є встановлення правил оподаткування земельних ділянок, що були передані в оренду господарським товариствам, створеним шляхом перетворення державних підприємств у порядку переоформлення права постійного користування.

Проектом закону пропонують встановити розмір орендної плати для сільськогосподарських угідь земельних ділянок сільськогосподарського призначення, нормативну грошову оцінку яких проведено, переданих в оренду АТ, ТОВ, сто відсотків акцій у статутному капіталі яких належать державі, створених внаслідок перетворення державних підприємств, у постійному використанні яких перебували земельні ділянки с/г призначення державної власності не менше гектарів — у розмірі 12% їхньої нормативної грошової оцінки.

Одночасно для сільськогосподарських угідь земельних ділянок сільгосп призначення нормативну грошову оцінку яких не проведено переданих в оренду АТ, ТОВ, 100% акцій у статутному капіталі яких належать державі, створених внаслідок перетворення державних підприємств, у постійному використанні яких перебувають земельні ділянки с/г призначення власності не менше 100 гектарів орендної плати пропонується у розмірі 12% нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або області.

Читайте також:  "Бл * ть через вас я не їду на Олімпіаду" - інтернет в шоці, Ісінбаєва при всіх дала Путіну ляпаса, ще й наговорила грубощів йому (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.