facebook

Варто готуватися: як навчатимуться учні в Україні при ймовірних блекаутах

Минулого навчального року українські школярі мали чимало труднощів із навчанням через російські обстріли та блекаути. Цього року восени та взимку ситуація може повторитися.



Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків в ефірі телемарафону розповідав, яким буде навчання учнів при ймовірних блекаутах та як діятимуть у школи у разі можливих відключень електроенергії.

Яким буде навчання при ймовірних блекаутах
Посадовець наголосив: навчальні заклади спиратимуться на торішній досвід – працюватимуть дистанційно або з генераторами.

Ми націлюємо органи місцевого самоврядування готуватися, зокрема, купувати генератори,
– наголосив Сташків.

І розповів, що більшість батьків, відповідно до результатів опитування, хоче, аби діти повернулися за парти. Навіть у відносно прифронтових регіонах.

Міністерство закликає до повернення на очне навчання лише там, де для цього створені відповідні безпекові умови,
– акцентував заступник міністра.

І пояснив: для більшості школярів з 1 вересня навчання має розпочатись очно – але якщо в школі є надійне укриття.

При цьому Сташків уточнив: минулого року 75% закладів освіти мали укриття. Вони могли вмістити половину учнів. Цьогоріч уряд виділив 1,5 мільярда гривень на облаштування сховищ. Тому кількість шкіл з укриттями збільшиться.

Як вчитимуться учні в Україні з 1 вересня
Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти.
Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.
Якщо укриття школи не може вмістити потрібну кількість дітей та педагогів, варто налагодити позмінне очне навчання офлайн, уточнив міністр. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися.

Читайте також:  У МОН розповіли, чи запровадять у школах України курс статевого виховання

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.