facebook

Ще одній категорії чоловіків дозволили виїзд за кордон: кого випустять під час війни

Названо категорію чоловіків, які тепер можуть виїжджати за кордон
Розширено список громадян чоловічої статі, які у воєнний час мають право залишати межі України. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону поділився деталями, пише УНІАН.


Йдеться про людей, рідні яких забезпечували проведення антитерористичної операції на Донбасі або брали у ній безпосередню участь та загинули.

Військовозобов’язані з таких категорій громадян зможуть виїхати з України, якщо нададуть прикордонникам видані державними органами документи, які б підтверджували те, що їхні рідні справді загинули під час безпосередньої участі в АТО.

Також треба документально підтвердити родинні зв’язки, тоді виїзд за кордон їм буде дозволено. Демченко зазначив, що до цього фактично ця категорія осіб, зокрема, йдеться насамперед про чоловіків-українців, які не мали можливості перетинати кордон.

При цьому дозволявся перетин кордону для осіб, чиї рідні та близькі загинули під час участі в Операції об’єднаних сил або під час дії воєнного стану.

В українському законодавстві прописано, що виїжджати з країни можуть чоловіки призовного віку, а це від 18 до 60 років, які не підлягають мобілізації з низки причин:

Якщо постійно проживають за кордоном та мають відповідні позначки про це у паспорті;
Виключено з військового обліку за станом здоров’я, наприклад, на лікування;
Чоловіки, яким дозволено виїхати за кордон за сімейними обставинами;
Якщо мають право виїжджати за кордон за фахом. Зокрема, військові можуть у відпустку виїхати за кордон, щоби зустрітися з сімей;
Дозволено виїзд для допомоги Силам оборони в протистоянні рф;
Військові, які мають спеціальний дозвіл;
Чоловіки та жінки на державній службі;
Чоловіки після 60 років.

Читайте також:  У Кабміні розповіли, чи можуть українці безкоштовно отримати 2 га землі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.