facebook

У Раді виступили за скасування переходу на літній і зимовий час, але з винятками

У Комітеті Верховної Ради України з питань економічного розвитку рекомендували прийняти законопроект, який скасовує перехід на зимовий або літній час. При цьому для деяких територіальних громад можуть зробити виключення.



Про це повідомляється на сайті парламенту. Автором документа є нардеп від “Слуги народу” Руслан Стефанчук.

Законопроект “Про обчислення часу в Україні” №4201 передбачає, перехід всієї країни на єдине київський час, яке відповідає часовому поясу UTC + 2.

За словами Стефанчук, перехід на літній і зимовий час давно не вигідно для економіки і призводить до порушення біоритмів у людей.

Він зазначив, що немає ніякого обгрунтування, що переведення годинників дозволяє заощадити електроенергію, що підтвердили дослідження Європарламенту, Національної академії наук України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

При цьому автор документа заявив про можливий компроміс. У разі необхідності до другого читання можна внести зміни, які нададуть право деяким територіальним громадам вводити регіональний робочий час. Це пов’язано з тим, що Луганська, частково Донецька, Харківська та Закарпатська області знаходяться в інших часових поясах.

Читайте також:  Порошенко назвав винних у сутичках під Радою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.