facebook

В Україні нещеплених дітей не пустять до школи: У чому річ

У Дніпрі дітей, які не мають щеплень без поважної причини можуть не пускати на очне навчання до шкіл.

Про це йдеться в протоколі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, який опублікували 18 серпня на сайті міськради.

В Україні та Дніпрі існує загроза потужного спалаху кору. Такі застереження озвучили фахівці відокремленого структурного підрозділу “Дніпровський районний відділ ДУ “Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Тож у Дніпрі можуть посилити контроль в школах та не допускати до навчання дітей, у яких немає щеплень без поважної причини.

Перед початком 2023-2024 навчального року провести наради з керівниками закладів освіти щодо організації прийому дітей у навчальні заклади, зокрема недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали профілактичних щеплень згідно з Календарем Міністерства охорони профілактичних щеплень, – йдеться у документі.

В Україні дійсно діє норма за якою діти, які ходять до школи мають бути щепленими та надавати до закладів освіти відповідні документи про вакцинацію. Винятки – люди, яким протипоказані щеплення за медичними показаннями чи релігійними віруваннями. Проте насильно ніхто нікого не вакцинує та чимало хто живе нещепленим.

Навіщо потрібні щеплення
Зазначається, що спалахи кору в Україні циклічні та зазвичай повторюють раз на чотири-п’ять років. Востаннє різке зростання кількості хворих на кір було у 2017-2019 роках. Тож, за даними фахівці, є ризик повторення епідемії цьогоріч.

У зв’язку з цим у Дніпрі розпочали “наздоганяючу” catch-up кампанію з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дітей. Наразі показники вакцинації вкрай низькі, тож спеціальна комісія доручила медпрацівникам проаналізувати ситуацію та запустити кампанію, які допоможе щепити дітей.

Читайте також:  Стало відомо, як депутат знущався над трьома маленькими доньками: Морив голодом

За словами медиків, якщо значна частина населення буде щеплена від цих хвороб, тоді спалахів захворюваності майже немає. Тож в МОЗ рекомендують вакцинуватися зараз, щоб не лікуватися потім.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.