facebook

Загальна мобілізація в Україні: стало відомо, коли на війну можуть відправити всіх чоловіків

В Україні продовжується друга хвиля мобілізації. За яких умов Україна може оголосити третю і четверту хвилю, коли воювати підуть усі чоловіки, розповів заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Єгор Черньов.



Загальна мобілізація в Україні: стало відомо, коли на війну можуть відправити всіх чоловіків – today.ua
Указом президента військовий стан та мобілізацію в Україні було продовжено до 15 листопада. На сьогоднішній день немає потреби призивати всіх чоловіків, тому мобілізують ту кількість людей, яку необхідно, щоб стримувати росіян на сході та півдні. Необхідність у мобілізації всіх чоловіків залежить від того, скільки ще війна триватиме, і скільки ресурсів буде задіяно з боку РФ.

“Четверта припускає, що на війну йдуть усі чоловіки. Якщо країна буде в небезпеці і буде реальна загроза втратити державність, то підуть усі, як це було 24 лютого. Думаю, це обов’язок кожного чоловіка – захищати власну країну”, – зазначив Черньов.

На сьогоднішній день влада України бореться з корупцією в ТЦК і робить всі кроки, щоб процес мобілізації відбувався згідно з правилами. Було звільнено всіх обласних військових комісарів, а на їхні місця були призначені люди з військовим досвідом, які в результаті травм уже не можуть повертатися на фронт, але можуть очолювати систему комплектування.

Як відомо, під час перевірки правоохоронними органами військкоматів по всій Україні порушено вже 112 кримінальних справ, і 33 фігурантам цих справ пред’явлено офіційні звинувачення.

Читайте також:  На Прикарпатті чоловік вигадав спосіб, як уникнути мобілізації за допомогою розлучення: чим це закінчилось

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.