facebook

Сотні тисяч українців залишилися без світла: у Міненерго зробили термінове попередження

Ситуація в енергосистемі станом на 15 серпня
У зв’язку з відключенням ліній електропередачі «Укренерго» на Львівщині без світла залишилося близько 290 тисяч абонентів. Про це повідомили у Міненерго.


Минулої доби тричі вимикали основні лінії електропередачі НЕК «Укренерго». У Львівській області через знеструмлення лінії 330 кВт без світла короткочасно залишилося майже 290 000 користувачів. Причини інциденту наразі уточнюються.

У зв’язку з пошкодженням вимикали також лінію 330 кВт, яка живить Чорнобильську АЕС. Місце ушкодження виявили на території Білорусі. У зв’язку з падінням дерева також вимикалася повітряна лінія 330 кВт у Київській області. Крім того, у зв’язку з пошкодженням обладнання вимикалася підстанція 220 кВт на Івано-Франківщині.

Внаслідок нічного ворожого ракетного обстрілу у Львові відключено три лінії 0,4 кВ, які живлять близько 100 користувачів. На даний момент триває додаткове обстеження мереж.

У рамках підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – тепловій, гідро- та атомній.

Ситуація у Харківській області. Там стався нещасний випадок із персоналом НЕК «Укренерго». Електромонтер отримав опіки через обрив проводу під час виконання робіт на лінії 330 кВт. Його доправили до лікарні. Деталі нещасного випадку уточнюються.

Водночас ворожий терор триває у прикордонних та прифронтових регіонах. У зв’язку з обстрілами знеструмлено 403 населені пункти в Донецькій, Харківській, Запорізькій, Сумській, Луганській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дає змогу безпечна ситуація.

У Донецькій та Харківській областях внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи, що призвело до припинення газопостачання понад 100 приватних абонентів. Ремонтні роботи продовжуються.

Також у Херсоні залишаються знеструмленими 11 300 користувачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, проте ремонтні роботи уповільнені через обстріли.

Читайте також:  Українцям озвучили тарифи на газ на січень 2023 року: скільки доведеться платити

На ЗАЕС рівень води у ставку-охолоджувачі стабільний, він становить 16,19 м і цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.