facebook

Українським автомобілістам спростили життя: запрацювало важливе нововведення

З понеділка, 7 серпня, в Україні можна забронювати номерний знак на автомобіль онлайн – через “Електронний кабінет водія”.



Про відповідну нову державну онлайн-послугу повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. “Відсьогодні запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати і бронювати бажаний номерний знак для авто. Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу”, – поділився він.

При цьому Клименко зауважив, що на один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак.

Скористатися такою послугою можна через “Електронний кабінет” водія: https://e-driver.mvs.gov.ua/login. Бронювання діє протягом 10 календарних днів. Після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично.

Міністр зауважив, що послуга запроваджена у рамках реформування державних сервісів. “І це ще один крок до реалізації онлайн-послуги перереєстрації транспортних засобів у майбутньому”, – зазначив Клименко.

Цікаві новини України – сьогодні це варто знати
Як повідомляв УНІАН, з 23 березня в “Електронному кабінеті водія” було відновлено послугу замовлення індивідуальних номерних знаків.

Автовласники можуть замовити індивідуальний номерний знак онлайн і потім отримати його двома способами – це самовивіз або доставка у відділення “Нової пошти”.

Вартість послуги виготовлення індивідуальних номерних знаків: 300 грн – три символи (мінімальне замовлення); 90 грн – кожний наступний (до восьми символів); 466,44 грн – вартість спецпродукції (номерних знаків для авто); 266,58 грн – вартість спецпродукції (номерних знаків для мотоцикла).

Як відомо, для водіїв онлайн через застосунок “Дія” доступними є, зокрема, оплата штрафів за порушення ПДР, виписаних за допомогою камер автоматичної відеофіксації порушень, й оплата за паркування на майданчиках “Київтранспарксервісу”.

Читайте також:  До Львова приїде cтигмaтик брат Ілля Катальдо, у якого з’являються paни Христа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.