facebook

Рада вирішила роздягнути українців до трусів: Вже з 1 жовтня запроваджуються величезні штрафи

Вже незабаром багатьом українцям доведеться неслабо розщедритися.



З 1 жовтня до України повертаються штрафи за торгівлю без касових апаратів. Про це попередив голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев у ефірі “Українського радіо”.

Він заявив: “Я хочу звернутися до підприємств торгівлі щодо встановлення касових апаратів. З 1 жовтня буде введено великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлено”.

Гетманцев додав, що планові перевірки бізнесу відновлені не в повному обсязі, і стосуються певних груп платників податків. Це підакцизні товари: горілка, тютюн, паливо, електроенергія, банківські та фінансові установи, а також гральний бізнес.

Глава фінансового комітету наголосив, що незабаром буде ухвалено план податкових перевірок, а до кінця року перевірять усі підприємства.

Варто нагадати, що парламент ухвалив закон про повернення довоєнної системи податків з 1 серпня, яка передбачає скасування 2% податку для ФОП та повернення 5%.

З 1 серпня дозволяються перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

З 1 жовтня повертається відповідальність за порушення у сфері застосування РРО. Державна податкова служба перевіряє використання РРО підприємцями та штрафує при виявленні порушень:

перше порушення: 100% від суми продажу товарів, робіт чи послуг, скоєних із порушеннями;
друге та наступні порушення: 150% від суми продажу товарів, робіт або послуг, скоєних з порушеннями.

Читайте також:  Pfizer та Coronavac в Україні: хто отримає вакцину цих виробників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.