facebook

Путін спробує затягнути війну в Україні до виборів у США — CNN

Високопосадовці США та Європи стурбовані тим, що президент РФ Володимир Путін враховує президентські вибори у США 2024 року у своєму плані війни проти України, сподіваючись, що програш президента Джо Байдена наступного року змусить США обмежити підтримку України та покращить позицію Москви на переговорах.



Про це повідомляє CNN з посиланням на чотирьох американських чиновників.

Один американський чиновник сказав, що у них “немає сумнівів”, що Путін “намагається протриматися” до виборів 2024 року.

Інше джерело, знайоме з даними розвідки, повідомило, що “Путін знає, що Трамп йому допоможе, і українці, і наші європейські партнери також.

“Тож, попри те, що ми не бачили нічого явного на цей рахунок, ви повинні припустити, я вважаю, що всі так думають”, – зазначило джерело.

Європейський дипломат сказав, що вони вважають, що спроба Росії перескочити війну в Україні до виборів у США “є саме планом Путіна”.

CNN зазначає, що США поки що не мають точних даних щодо думок Путіна чи того, чи він цілеспрямовано затягує війну в надії на перемогу Дональда Трампа чи інших республіканців на майбутніх президентських виборах у США.

Але вибори наступного року залишаються ключовим чинником, який, на думку високопоставлених представників національної безпеки, розвідки та дипломатичних органів Заходу, впливатиме на рішення Путіна в Україні, що робить меншою ймовірність закінчення війни до кінця наступного року.

У листопаді 2022 року Дональд Трамп заявив про готовність взяти участь президентських виборах від Республіканської партії, які мають відбутися у 2024 році. Його помічники повідомили, що він вже подав документи.

У квітні президент США Джо Байден заявив що йде на вибори — він планує переобратись на другий термін у 2024 році.

Читайте також:  Астролог назвала рік закінчення війни в Україні, але є нюанс

30 липня колишній президент США Дональд Трамп заявив, що президент РФ Володимир Путін “дещо ослаблений” через невдалий заколот ПВК “Вагнер” в Росії. За словами Трампа, зараз настав час для Сполучених Штатів спробувати стати посередником у мирному врегулюванні між Росією та Україною. Щодо України Трамп не виключив, що Києву, можливо, доведеться поступитися деякими територіями Росії, щоб зупинити війну. За його словами, якби він був президентом, усе було б “предметом переговорів”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.