facebook

“3100 грн українським пенсіонерам до Дня Незалежності”: кому слід терміново звернутись до Пенсійного фонду

Українці отримають одноразові виплати до Дня незалежності. Йдеться про грошову допомогу до 3100 грн. Названо категорії громадян, які можуть розраховувати на кошти.



Як інформує “biz.today.ua”, кабмін ухвалив рішення виділити фінансову допомогу до 24 серпня для громадян із особливими статусами. Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Розмір мінімальної виплати – 450 грн. Така сума передбачена для учасників війни та колишніх в’язнів гетто, концентраційних таборів та інших місць примусового тримання.

Колишнім неповнолітнім ув’язненим гетто, концентраційних таборів та інших місць примусового тримання, учасникам бойових дій та постраждалим учасникам Революції гідності виплатять по 1000 грн.

Члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни отримають по 650 грн.

Для українців, які отримали інвалідність внаслідок війни та репресій І групи передбачено 3100 грн, ІІ групи – 2900 грн, а ІІІ групи – 2700 грн.

Максимальну виплату 3100 грн також нарахують особам з особливими заслугами перед Батьківщиною.

Як отримати грошову допомогу

Українцям у серпні не потрібно додатково звертатися до відділень ПФУ. Громадяни, яким належить пенсія або щомісячне довічне грошове утримання, виплати призначатимуть автоматично. Інші особи, які мають право на кошти, слід звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду. Їм слід пред’явити документи на підтвердження особи та статусу, а також надати номер свого банківського рахунку, на який перерахують гроші.

Читайте також:  Платитимуть дві пенсії, українці розбагатіють: стали відомі деталі нової реформи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.