facebook

Літаки РФ розбомбили міст через Євфрат

Через нього, за наявними даними, доставлялася зброя і боєприпаси для Ісламської держави.

1702441



Літаки російської авіагрупи в Сирії завдали удару по мосту через річку Євфрат, перекривши постачання частин бойовиків Ісламського держави з Іраку, заявив начальник головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил РФ генерал-полковник Андрій Картаполов, передає РІА Новости.

“Ключовим об’єктом логістичного ланцюжка був міст через річку Євфрат у районі Дейр-Ез-Зора. Сьогодні російськими льотчиками по цьому об’єкту було завдано точковий удар, внаслідок якого міст став непридатний для подальшого використання терористами у своїх цілях”, – сказав Картаполов.

За його словами, цей маршрут доставки зброї, боєприпасів і матеріальних засобів угрупованням ІД з Іраку був розкритий російськими безпілотниками.

“Хочу наголосити, що удар завдано саме в тому районі, який, за твердженням наших американських партнерів, перебуває під повним контролем формувань ІД”, – додав Картаполов.

Як зауважив начальник головного управління, скориставшись цим ударом, сирійські підрозділи, які більше року перебувають в оточенні в районі Дейр-Ез-Зора, перейшли в наступ і відбили один з опорних пунктів у бойовиків.

Раніше повідомлялося, що пілоти Королівських ВПС Британії потай готувалися до початку завдання ударів по особливо важливих об’єктів терористичного угрупування Ісламська держава в Сирії.

Читайте також:  Правоохоронці затримали чоловіка, який сьогодні "мінував" міст через Бистрицю. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook