facebook

Фіндопомога скасовується: українці змушені повернути гроші інакше будуть проблеми

Фінансова допомога припиняється, хто має повернути гроші
Державна програма «єПідтримка» не була розрахована на всіх українців та деяким грошову допомогу було виділено неправомірно. Чи зобов’язані українці повернути гроші та які мають бути підстави для повернення наданих коштів, розповідає Фокус.


Деякі громадяни, які минулого року отримали разову допомогу у розмірі 6500 тисяч у рамках програми «єПідтримка», вже почали отримувати повідомлення про повернення коштів на рахунки у Державному казначействі.

Найчастіше це пов’язано з помилковим перерахунком коштів, адже програма була розрахована не на всіх українців, за її умов були чіткі обмеження.

Згідно з умовами, допомогу надавали застрахованим громадянам, які працюють на умовах трудового договору, гіг-контракту або іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом та фізичним особам — підприємцем, страховики яких одночасно відповідають таким ознакам:

перебувають на обліку як платники ЄВ;

подали в установленому законодавством порядку податковий звіт за четвертий квартал 2021 року чи річний звіт за 2021 рік;

є бюджетними організаціями, фондами загальнообов’язкового державного страхування.

Таким чином, вчителі, викладачі, лаборанти, які працюють у бюджетних закладах, не мали права отримувати ці кошти.

За умовами програм, заявки на отримання коштів подавалися через популярний додаток «Дія» до 31 березня 2022 року, пізніше розпочалася перевірка наданих громадянам коштів. Тепер деякі отримувачі мають повернути допомогу.

Наголошується, що лист-повідомлення не має юридичної сили, має бути рішення суду, розпорядження органу державної влади, не могли просто так взяти та перерахувати кошти.

Читайте також:  Куди цей світ котиться? Сестра станцювала братові стриптиз при батьках і дітях

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.