facebook

У Харкові звільнили школярку, яку мати три місяці не випускала з квартири

У Харкові психічно хвора жінка три місяці не випускала з квартири свою дочку. На сполох забили вчителі однієї зі шкіл житломасиву Салтівка, де вчиться дівчинка, після того, як не змогли зв’язатися ні з харків’янкою, ні з дитиною.

У Харкові звільнили школярку, яку мати три місяці не випускала з квартири


Школярка напередодні нового навчального року не прийшла ні на медогляд, ні на зустріч з учителем, пише місцеве видання Newsroom. Тоді педагоги прийшли до неї додому, але двері ніхто не відчиняв. Сусіди містянки відмовилися йти на контакт і розповісти, що відбувається.

1 вересня школярка не прийшла на заняття, після чого в школі вирішили знову звернутися по допомогу до соцпрацівників і в поліцію. Вони також зв’язалися з бабусею і батьком дівчинки.

З’ясувалося, що в матері дівчинки стався рецидив психічного захворювання, через що вона перестала випускати доньку з дому. Родичі зверталися в усі інстанції, був навіть поданий позов до суду для зміни місця проживання дитини.

Зазначається, що раніше ця сім’я вже перебувала на обліку в соціальних служб.

До справи приєдналися волонтерка і один із депутатів харківської міськради. На четвертий день після розголосу на місці вдалося зібрати медиків, рятувальників і правоохоронців.

Співробітники ДСНС відчинили двері в квартиру, де виявили п’ятикласницю в стані стресу. Дівчинку передали її рідним, а матір школярки госпіталізували в психіатричну лікарню.

Читайте також:  “На гарячому” зловили двох високопоставлених борців з корупцією

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.