facebook

Загальна мобілізація: українців попередили про зміни – війна торкнеться кожного

Через тотальну корупцію у Міноборони підуть на рішучі кроки
У Міноборони попередили про зміни, які стосуватимуться як військовозобов’язаних, так і співробітників ТЦК. Анонсовано створення електронного реєстру призовників, заміну керівництва та працівників військкоматів людьми з військовим досвідом та внесення змін до порядку надання відстрочки від мобілізації, розповідає “Стіна”.


Наразі в Україні проводиться тотальна перевірка ТЦК та їхніх керівників – лише за перший місяць в 11 обласних військкоматах знайшли ознаки корупції.

“Білі квитки” продаються цілими пачками, після чого чоловіків незаконними шляхами знімають із військового обліку.

Міноборони пропонує внести низку змін до роботи ТЦК, щоб мінімізувати корупційну складову – цьому сприятиме цифровізація реєстрів, що знаходиться на завершальній стадії.

В результаті людський фактор у цьому питанні зникне і голови ТЦК не зможуть роздавати “білі квитки” тим, хто не має права на них. Всі дані щодо військовозобов’язаних будуть у відкритому доступі і буде складно внести туди якісь зміни.

Крім цього, зміни стосуватимуться і посадових осіб. На сьогодні більшість керівників ТЦК не мають військового досвіду. З цієї причини в Міноборони запропонували до кінця 2023 року замінити 30% керівного складу військкоматів громадянами, які воювали й не можуть продовжувати службу в бойових частинах.

Ще одне нововведення торкнеться відстрочок від мобілізації – питання щодо її надання чи зняття з військового обліку вирішуватиме комісія під керівництвом голови районної військової адміністрації, а не один військовий.

Читайте також:  лукашенко захотів і сам взяти участь у переговорах між Україною та росією

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.