facebook

Ракета вбила три покоління сім’ї: подробиці трагедії в Одесі, яка сколихнула весь світ

Напередодні Великодня, 23 квітня, в Одесі російська ракета влучила в багатоповерхівку. Внаслідок вибуху загинула молода мама Валерія Глодан, її 3-місячне маля Кірочка та її мама Людмила. Чоловік Валерії, Юрій, незадовго до цього вийшов у магазин, тож залишився живим.

Ракета вбила три покоління сім'ї: подробиці трагедії в Одесі, яка сколихнула весь світ

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Батько вижив дивом
Російські окупанти продовжують завдавати смертельних ракетних ударів по українських містах, вбиваючи мирних жителів.

Ще одна трагедія сталася в Одесі. Напередодні Великодня, 23 квітня, російські загарбники випустили по мирному місту відразу дев’ять ракет. Одна з них влучила в багатоповерхівку. У цей час у квартирі була сім’я: 28-річна Валерія Глодан та її 3-місячна донька, а також мама Валерії Людмила. Усі вони загинули.

У будинок влучила російська ракета

Мама Лєри Людмила з онукою Кірою


Валерія з Кірочкою

Російська влада цинічно заявила, що їхні ракети були випущені по військових об’єктах.

Дивом залишився живий лише чоловік Валерії, Юрій Глодан. Юрій працює пекарем в одному з одеських ресторанів. Перед святом вони з колегами випікали велику кількість пасок, зокрема й для благодійних цілей.

Мама Лєри дбала про внучку

Субота якраз видалася для нього вихідним, який він присвятив своїй дружині та маленькій доньці. Сім’я теж готувалася до свята, і Юрій вирушив до магазину по покупки. У цей час і сталася трагедія.

Юрій з Валерією одружилися 2,5 роки тому

Мріяла про сімейне щастя
Друзі Валерії та Юрія ніяк не можуть отямитися після трагедії. Вони розповідають, що Лера закінчила Одеський національний університет, факультет журналістики. Вона працювала в PR.

Також, доки була студенткою, писала тексти для компанії “Прогулянки та розповіді про архітектуру Одеси”.

“Ми спілкувалися з нею тільки по роботі, це був приблизно 2015 рік. Вона писала тексти для каталога, цікавилася історією інституту ім. Мечникова. Дуже грамотна дівчина. Заглиблювалася в усі деталі. Не віриться навіть, що говорю про неї в минулому часі… Дуже прискіплива, ніколи роботу не кидала. Якщо знає, що не зможе виконати, то чесно говорила, що зайнята. Приємна людина. Дуже шкода”, – говорить про неї її колега Олександр.

Читайте також:  На війні загинули четверо молодих військових з однієї області

Перед тим як вийти в декрет, Лера працювала в компанії “Цитрус” бренд-менеджером.

“Це була дуже світла, чиста людина. Завжди була відкритою, всім допомагала, жодного зла, жодних нервів, тільки добро. Ми бачилися з нею востаннє, коли я звільнялася з однієї компанії, а вона прийшла туди. Ми довго з нею розмовляли, пили каву, обіймалися. Пам’ятаю, вітала її з весіллям, потім з народженням донечки. А потім почалася війна… Я не можу повірити в те, що Лєри не стало”, – говорить Марина Компанієць.

Трохи раніше Валерія була піарницею в компанії Lapti (дизайнерське взуття), “Ресторани Сави Лібкіна”.

“Ми з Лерою працювали в одній компанії. Головне, що можу про неї сказати: вона була дуже доброю людиною, творчою та креативною особистістю”, – каже її колишня колега Ганна.

Молоді люди до весілля зустрічалися кілька років

Лера мріяла про просте сімейне щастя. З майбутнім чоловіком Юрком вони зустрічалися кілька років, разом подорожували. Коли він потрапив в аварію, то вона його доглядала.

Одне з фото про подорож у гори вона підписала: “Так виглядають щасливі люди, які перебувають на вершині Говерли”.

На вершині Говерли

Валерія та Юрій одружилися два з половиною роки тому. 4 січня у пари народилася донька Кірочка. Лера називала свою вагітність та материнство найголовнішим проєктом у її житті.

Про загиблу маму Валерії відомо, що вона була медиком за освітою і дуже допомагала дочці з дитиною.

Допомогти Юрію та рідним загиблих можна, переказавши гроші на картку 5375 4141 2505 9450.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.