facebook

Вже з 1 вересня: У всіх школах запроваджують глобальні зміни – дітей навчатимуть по-іншому

У новому навчальному році школярів очікують низку змін.



З вересня Міністерство освіти та науки України планує запровадити пілотний проєкт оновленої дисципліни під назвою “Захист України”. Цей проєкт буде протестований у школах різних регіонів країни, і на основі відгуків вчителів та учнів, які беруть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде доопрацьовано. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Для успішної реалізації пілотного проєкту МОН проведе спеціальний курс для вчителів, залучаючи міжнародні та громадські організації з досвідом навчання дорослих.

Це стосується фахівців, які навчатимуть вчителів роботі з симуляторами FPV дронів, а також спеціалізуються в топографії, медичній допомозі та запобіганні травматизму – такі навички будуть корисні у повсякденному житті.

Найближчим часом робочі групи експертів розпочнуть роботу над пропозиціями щодо оновлення практичної складової дисципліни. Вони вдосконалять програму, збільшать кількість практичних занять та додадуть підготовку з освоєння базових технологій, які використовують захисники та захисниці країни.

Практична складова дисципліни “Захист України” охоплюватиме навички, необхідні для життя в реальних ситуаціях, і це стосується не лише оборонних потреб. Знання про медичну допомогу та орієнтування на місцевості будуть корисні у походах, подорожах та кризових ситуаціях.

Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя та здоров’я, а навички управління БПЛА (безпілотними літальними апаратами) стануть у пригоді у професійній діяльності різних фахівців, таких як відеографи, геодезисти, археологи та інші.

“Оновлення дисципліни «Захист України» — довгоочікуваний та необхідний крок, адже освіта має відповідати умовам та сьогоднішнім викликам. Вже розпочали доповнення практичної складової програми — актуальною, а заразом і цікавою для учнів. І діти, і вчителі дають нам відгуки, що дисципліна має бути оновлено.Якісна медична допомога, управління спортивними дронами, базова інженерія в рамках STEM-освіти — те, на що сьогодні є запит, — зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісний.

Читайте також:  Скільки отримують вчителі: зарплата педагогів у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.