facebook

В Україну мчить потужна спека із Середньої Азії: де та коли розжарить

Синоптик не виключає, що можливі нові температурні рекорди



Найближчого тижня на українців очікує новий період спекотної погоди. Місцями пройдуть грозові дощі. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його даними, у першій половині тижня у більшості областей очікується нестійка погода з короткочасними дощами та грозами, в окремих пунктах не виключено випадання граду та шквалисті пориви вітру.

“У другій половині тижня та на вихідних за рахунок надходження більш сухої та спекотної повітряної маси із середньоазіатських районів, температурне тло суттєво підвищиться аж до рекордних показників, а дощі відступлять”, – прогнозує Кібальчич.

За його даними, винятком стануть західні області України, де збережуться комфортніші температурні показники та періодично випадатимуть опади.

Погода 31 липня
У понеділок, за даними синоптика, погодні умови в Україні визначатиме малоградієнтне поле зниженого тиску. Очікуються короткочасні дощі із грозами у західних, північних та місцями центральних областях, вдень опади поширяться також на Одещину та Харківщину. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах місцями можливі шквали, 15-20 м/с. Температура повітря вдень +24…+29 °С, на півдні – до +29…+34 °С.

Погода 1 серпня
У вівторок, за даними Ігоря Кібальчича, над Україною збережеться поле зниженого атмосферного тиску та нестійка погода.

“Пройдуть грозові дощі, в денні години у центральних областях та на Лівобережжі місцями сильні зливи, град та шквали, 15-20 м/с”, – прогнозує він.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +17…+22 °С, вдень +25…+30 °С, у південних та східних областях тепліше, +29…+34 °С.

Погода 2 серпня
У західній частині, вдень також у північних, центральних областях та на Одещині очікуються короткочасні дощі з грозами, вдень місцями град та шквали 17-22 м/с. Температура повітря вночі становитиме +18…+23 °С, вдень потеплішає до +29…+34 °С, у західних областях буде свіжіше, +23…+28 °С.

Читайте також:  Таролог назвала міста, де незабаром буде сильне бомбардування з втратами

Яким буде серпень 2023 в Україні – прогноз Укргідрометцентру
Синоптики прогнозують, що середня за місцяь температура буде на 1,5-2° вище за норму. Водночас кількість опадів за місяць прогнозується у межах норми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.