facebook

Чи чекати лютих морозів і снігу: синоптики розповіли, яким буде перший місяць зими

Фінальний місяць 2023 року року очікується без сильних тривалих морозів, але з невеликими частими опадами.



Про це свідчать прогнози Укргідрометцентру та погодних сайтів.

Як розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, середньомісячна температура у грудні буде на 1-1,5 градуса вище кліматичної норми.

Він повідомив, що негода, яку наприкінці листопада приніс циклон з південного заходу, невдовзі закінчиться, і в першій половині грудня погода стане більш сприятливою, температура очікується близькою до середньомісячної.

Очікується, що опадів у грудні випаде в середньому 34-79 мм, в горах Криму та в Карпатах місцями 81-105 мм, що в межах норми.

Узагальнений прогноз погодних сайтів показує, що грудень в Україні виявиться неоднаковим для різних регіонів. У західних і північних областях погода буде прохолоднішою і більш сонячною, в інших областях – теплішою і похмурішою.

Для жителів Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей грудень розпочнеться дощами з невеликим мокрим снігом і морозами: до -10-12 градусів уночі та до -3-5 градусів удень.

Найхолодніше буде на Львівщині, найтепліше – на Закарпатті та Буковині. У другій і третій декадах грудня денна температура коливатиметься від 0 до 3 градусів тепла, нічна – від 0 до 3 градусів морозу.

У Волинській, Рівненськіій, Житомирській, Київській, Сумській областях грудень почнеться з дощів з мокрим снігом, а 4-5 числа очікується сильний снігопад. Температура понизиться з нульової до 5-7 градусів морозу вдень і до 7-12 градусів морозу вночі. Найбільше опадів дістанеться Чернігівщині та Київщині – сніг йтиме безперервно від 4 до 7 грудня. А от після 10 грудня почнеться відлига.

У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях зимова погода на початку грудня очікується лише на Вінниччині. 4-5 грудня тут прогнозується сильний сніг і морози: 1-2 градуси вдень і до 5 градусів уночі.

Читайте також:  Природа вмиється травневими дощами

В інших областях на початку грудня погода буде швидше такою, як у листопаді: вдень вище +5 градусів, уночі +1-2. Проте дощ з мокрим снігом майже щодня.

Прогнозується, що надалі температура вирівняється по всьому регіону і весь місяць триматиметься на рівні 0-2 градуси тепла вдень, 0-2 градуси морозу вночі.

У Харківській, Донецькій і Луганській областях очікується температура +3-5 градусів, а нічна +1-2 градуси. Опадів прогнозується небагато, в основному це будуть незначні дощі на початку першого тижня та наприкінці другого тижня. У другій половині місяця стане холодніше.

В Одеській, Миколаївській,Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій областям та Криму останній місць року не принесе ні снігу, ні морозів.

Майже весь місяць вдень буде +3-5 градусів, подекуди навіть до +10, вночі +1-3. Лише за тиждень до Нового року стане прохолодніше на 3-4 градуси.

У Криму температура весь грудень залишиться плюсовою, вдень може бути до +15 градусів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.