facebook

Десятки тисяч українців можуть влипнути на величезний податок за кілька років

Стали відомі подробиці дуже важливого закону.

Державна податкова служба випустила інфоліст, де роз’яснила норми закону №3219. Подробиці опублікувала нардеп Ніна Южаніна у своєму Telegram-каналі.

Вона порушила одне з головних питань – чи будуть після 1 серпня оподатковуватись кошти, які надходили у 2022 році та продовжують надходити у 2023 році на рахунки фізичної особи як донати, якщо така фізична особа офіційно зареєструється у Реєстрі волонтерів.

Южаніна наголосила, що така благодійна допомога, отримана з 1 січня 2022 року, не включається до загального оподатковуваного доходу фізичної особи-волонтера у наступних періодах:

у звітному податковому році, що передує року внесення фізичної особи до Реєстру волонтерів;
у звітному податковому році, у якому фізичну особу внесено до Реєстру волонтерів;
у звітних податкових роках, наступних після року внесення фізичної особи до Реєстру волонтерів, але не пізніше 31 грудня року, наступного за роком, у якому завершено проведення антитерористичної операції та/або припинено чи скасовано військовий, надзвичайний стан в Україні.
Тобто ЗУ №3219 розширює тимчасові рамки для неоподаткування ПДФО грошової допомоги, отриманої з 1 січня 2022 року офіційно зареєстрованими волонтерами, яка спрямовується, зокрема, на користь учасників бойових дій – військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Нардеп наголосила, що витрати таких благодійників мають бути документально підтверджені.

Ніна Южаніна додала, що перелік товарів (постанова КМУ №112), які може купувати волонтер за зібрані благодійні кошти без їхнього оподаткування ПДФО, скасувати не вдалося, попри те, що потреби на фронті щодня змінюються.



Читайте також:  Горе-мати намагалася продати немовля за 10 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.