facebook

Безробітним українцям готують масові перевірки: Кому чекати неприємностей

Перевірки стосуватимуться громадян, які отримують від держави допомогу з безробіття.



В Україні можуть запустити масові перевірки безробітних громадян, які одержують допомогу від держави. Дана пропозиція випливає з проєкту, розробленого Мінекономіки, Мінфіном та МВС. Документ наразі не прийнято та оприлюднено для загального обговорення.
Так, відомства пропонують запровадити механізм розслідування обґрунтованості виплат з безробіття та часткового безробіття. Попередньо перевіряти одержувачів допомоги можуть центри зайнятості.

Документ передбачає, що під час перевірки безробітних українців будуть використовуватись дані держреєстрів та аналітичної системи центрів зайнятості. Крім того, враховуватимуть дані про безробітне від держорганів, різних установ та організацій, і навіть ЗМІ, а також інших громадян.

Якщо перевірка покаже, що людина отримувала виплати по безробіттю, але не мала на них права, то кошти доведеться повернути до державного бюджету. Наприклад, це може статися, якщо українець отримує виплати як безробітний, а на сам паралельно працює та отримує зарплату.

Також повернути кошти доведеться, якщо людина виїхала за кордон, не попередивши відповідні органи, і перебуває там понад встановлений термін.

Читайте також:  Робота за кордоном: відомо, скільки українців хочуть виїхати на заробітки (опитування)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.