facebook

Стосується сотень тисяч українців: як добровольцям набути статусу УБД за новими правилами

Добровольцям розповіли, як отримати статус УБД
Нещодавно Кабінет Міністрів затвердив порядок встановлення факту безпосередньої участі у захисті України добровольців, які офіційно не були у складі жодної з українських силових структур, стартуючи з 24 лютого 2022 року. Ця інформація була розміщена на сайті Телеграф.



Згідно з інформацією, законопроект передбачає можливість надання статусу учасника бойових дій громадянам, які добровільно виступили на захист країни у перший місяць військової агресії, не встигнувши офіційної вступу до лав створених відповідно до законів України військових формувань чи правоохоронних органів.

Також законом передбачено визнання членами сімей загиблих захисників України сімей таких добровольців, що віддали своє життя за Батьківщину.

Водночас закон визначає коло осіб, які стали особами з інвалідністю під час оборони країни, захисту безпеки населення та інтересів держави у війні з Росією.

Рішення про надання статусу УБД особам, які добровільно забезпечували захист держави, ухвалюється Міжвідомчою комісією, що діє при Міністерстві у справах ветеранів України.

Ця комісія має право також видати:

довідку для осіб з інвалідністю внаслідок війни;
довідку для членів сімей загиблих захисників України
Ці довідки будуть однією з необхідних причин для подальшого відновлення органами соціального захисту одного зі статусу – особи з інвалідністю внаслідок війни чи члена сім’ї загиблого захисника країни.

Читайте також:  Щоб не воювати з ЗСУ та отримати 3 млн, окупанти готові забивати собі в тіло осколки: СБУ перехопила ще одну цікаву розмову

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.