facebook

Українців почали готувати до масового повернення із закордону: у Кабміні розповіли подробиці

Українцям дали список порад, як правильно підготувати себе та дітей до повернення додому
У мережі з’явилася інформація про те, як підготувати себе та дитину до повернення з-за кордону. Детальну інструкцію було опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я.



Отже, як наголосили в даному матеріалі, що у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” з ініціативи Олени Зеленської розробили поради щодо того, як психологічно підготувати себе та дитину до повернення в Україну.

Список порад:

1. Будьте готові до того, що поки вас не було, рідне село могло сильно змінитися. Підготуйте до цієї дитини, будьте чесні та завершуйте розмову оптимістично: запевніть, що разом ми все відбудуємо, а спокійне життя неодмінно настане.
2. Розмовляйте з дитиною про її тривоги та очікування від повернення.
3. Не орієнтуйтесь на досвід інших. Кожна людина, сім’я та дитина особливі та розраховувати на те, що досвід інших підійде вам на 100%, не варто. Можете врахувати деякі окремі лайфхаки та адаптувати їх до вашої ситуації.
4. Перед поверненням до країни дитині важливо почути звук сигналу повітряної тривоги. Вона має бути готова до нього. Також розкажіть, як вчинити, якщо тривога застане у школі чи садочку. Поясніть, що дорослі подбають про неї.
5. У будинку зорієнтуйте себе та дитину на безпечне місце та найближче укриття. Також потренуйтеся якнайшвидше дійти до нього.
6. Обговоріть безпеку на вулиці.
7. Зустрійтеся з друзями дитини та їхніми батьками, відновіть спілкування.
8. Подбайте про своє коло підтримки. Визначте, кому можна зателефонувати, написати або прийти, щоб відчути підтримку, якщо вона потрібна.
9. Розвивайте емпатію у дитини. Навчіть її коректно поводитися з людьми, які мають фізичні вади.
10. Влаштуйте свято повернення. Це допоможе дитині відкрити нову сторінку та знизить напругу. Пройдіться вулицями, організуйте домашню вечірку або сходіть у кіно.
Дотримуючись цієї інструкції, українці зможуть підготувати себе та дітей до повернення додому.

Читайте також:  "Я кричу: "Тату, тату": з'явилася розповідь з епіцентру вибуху будинку у Києві

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.