facebook

Українців штрафуватимуть на 17-68 тисяч грн: хто і за що може влетіти

Українцям пропонують запровадити новий штраф до 68 тис. грн
Народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт №5473-д, яким пропонують запровадити українцям нові штрафи до 69 тис. грн.


На таку величезну суму пропонується карати українців за неправильне зберігання продукції. Проєкт закону має назву “Про державний нагляд та контроль нехарчової продукції”.

Документ покликаний врегулювати деякі питання проведення ринкового контролю та відповідальності суб’єктів господарської діяльності.

Представник Податкового комітету у Верховній Раді Ярослав Железняк поділився, що законопроєктом пропонується:

Включити до обмежувальних заходів ринкового нагляду знищення продукції чи приведення її до непридатного стану;
Надання права органам контролю та суб’єктам господарювання знімати та записувати проведення перевірок за допомогою аудіо, фото чи відео фіксації процесу;
Врегулювання питання застосування штрафів за порушення вимог закону до розповсюджувачів — юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців (ФОП), які обрали спрощену систему оподаткування.
Штрафи будуть застосовуватися щодо тих, хто не дотримувався умов зберігання продукції й вона стала небезпечною або не відповідає встановленим нормам.

Розмір штрафної санкції може становити як тисячу неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це 17 тис. грн.

У разі повторного порушення протягом трьох років після першого випадку розмір штрафу вже сягне чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68 тис. грн.

Таким чином, у разі ухвалення законопроєкту для єдинників буде зменшено розмір штрафу у разі першого порушення, оскільки зараз ця сума взагалі становить 34 тис. грн.

Читайте також:  На українців чекають нові податки у 2021 році: за що доведеться платити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.