facebook

Українці, які не повернуть виплачені ним 6500 гривень, підуть під суд: Будьте готові до цього

Підбито підсумки верифікації державних виплат, яку провів Мінфін.



Стало відомо, що бюджетники, які незаконно отримали допомогу у розмірі 6500 грн (в рамках є Підтримка), ризикують потрапити під суд. Це стосуватиметься тих, хто добровільно не переведе гроші до бюджету.
Про це повідомили “Українські Новини” із посиланням на лист МОН. Вчителі та науковці мають повернути 6 500 гривень грошової допомоги від державної програми “єПідтримка”, а за невиконання Міністерство освіти і науки (МОН) України та Міністерство економіки звертатиметься до суду.

У ньому йдеться, що відбулася верифікація державних виплат, яку провів Мінфін. За її результатами працівникам певних установ потрібно терміново та в повному обсязі повернути неправомірно отриману від держави допомогу у розмірі 6 500 гривень.

МОН наголосило, що кошти терміново потрібно повернути до резервного фонду державного бюджету. Це дозволить направити їх для забезпечення ключових потреб суб’єктів сектору оборони та національної безпеки в умовах воєнного стану.

“Йдеться про виплати у 6500 гривень, надані минулого року. У разі помилкового призначення може відбутися судовий процес, на якому доведуть неправомірність надання грошової виплати. У таких випадках громадяни повертатимуть гроші”, – йдеться у публікації.

Нагадаємо, 3 серпня у МОН заявили, що освітянам необхідно повернути 6500 грн. бюджетних коштів. Це стосується тих грошей, які було виплачено навесні 2022 року. У міністерстві зазначили, що допомогу могли отримати лише особи, які працювали на умовах трудового договору та не в бюджетних установах.

Читайте також:  Право на землю: українців хочуть змусити викупити свої ділянки або оформити їх в оренду

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.