facebook

Для українців анонсували нові правила в’їзду до ЄС: що та коли зміниться

З 2024 року українців пускатимуть до країн ЄС за дозволами
Починаючи з 2024 року, діятимуть нові правила відвідин Європейського Союзу для туристів із третіх країн. Це означає, що громадяни 60 безвізових країн, включаючи українців, матимуть змогу отримати авторизацію для в’їзду до шенгенської зони, передає Schengenvisainfo.


Юристи подаватимуть заявки на авторизацію для подорожей у Європейській системі інформації та авторизації (ETIAS). Коли система авторизації почне працювати, туристам не потрібно надавати інформацію про своє здоров’я або щеплення. Також не буде потреби надавати біометричні дані, такі як відбитки пальців.

При заповненні заявки мандрівникам будуть поставлені лише певні питання, пов’язані з безпекою та ідентифікацією:

Про минулі кримінальні судимості.
Про поїздки до зон конфліктів.
Ім’я та прізвище.
Місце народження.
Паспортні данні.
Фактична адреса проживання.
Електронна пошта та номер телефону.
Усі подані заявки будуть перевірені за базами безпеки Євросоюзу. При цьому 97% заявок буде схвалено автоматично відразу, а решту буде розглянуто індивідуально центральними та національними підрозділами ETIAS.

“Мандрівникам, які не мають дійсного дозволу на поїздку, перевізник (наприклад, авіакомпанія, автобусна чи поромна компанія) відмовить у посадці”, – йдеться у повідомленні.

В Україні було представлено законопроєкт, спрямований на заборону підліткам залишати територію країни без супроводу дорослих. Нині дітям, які досягли 16 років, дозволяється виїжджати за кордон самостійно, навіть без дозволу батьків.

Проте автори законопроєкту пропонують уряду змінити це положення та встановлюють віковий поріг у 18 років для дозволу виїзду громадян за кордон без супроводу дорослих. Передбачається, що неповнолітнім підліткам буде дозволено залишати Україну лише за наявності повної громадянської дієздатності, наприклад, якщо вони зареєстровані у шлюбі.

Читайте також:  Прикарпатському спортсмену повернули олімпійську ліцензію, яку забрали через допінг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.