facebook

Продовжувати дистанційку в українській школі не вдасться: Анонс про зміни у Польщі вже з 1 вересня

Поляків непокоїть, що сотні тисяч українських дітей не охоплені їхньою системою освіти.



Понад половина українських дітей у Польщі не відвідують школи.

Це означає, що поза шкільною системою країни перебуває 200-300 тисяч українців шкільного віку, повідомляє TRAVEL РБК-Україна

Чому діти біженців не йдуть у польські школи
За даними ЮНІСЕФ та УВКБ ООН, наприкінці навчального року польські школи відвідували лише 22% біженців середнього шкільного віку.

Загалом школи та дитсадки у Польщі відвідували близько 180 тисяч дітей з України. А 200-300 тисяч дітей опинилися поза польською системою освіти, підрахувала влада.

В агентствах ООН попереджають, що онлайн-освіта підходить як короткострокове рішення, у довгостроковій перспективі це не сприяє соціальному розвитку та часто обертається низьким рівнем знань.

Навчання у безпечному просторі з однолітками та вчителями важливе не лише для освіти біженців, а й для їхньої соціалізації, психічного здоров’я та благополуччя, йдеться у заяві агентств.

Причини, з яких більшість українських дітей не зараховані до шкіл: польські класи часто переповнені, залишається мовний бар’єр, часте переміщення біженців в Україну та назад до Польщі.

Відвідування шкіл у Польщі хочуть зробити обов’язковим
Раніше міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек заявив, що якщо війна триватиме, у Польщі можуть запровадити обов’язкове зарахування дітей-біженців до польських навчальних закладів.

Ми не можемо собі дозволити, щоб кілька сотень тисяч дітей з України були поза системою освіти на рік, два чи три, – заявив чиновник.

Він уточнив, що такий механізм можуть запровадити з початком навчального року 1 вересня.

Читайте також:  У Польщі перестали виплачувати важливу фінансову допомогу біженцям з України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.