facebook

«Вчитель така сама людина, а не кінь», – анонсовані освітні реформи викликають «сльози та розчарування»

Їх освітяни навіть називають геноцидом.

У блозі на Освіта.ua директор київської спеціалізованої школи № 210 Дмитро Ламза висловився щодо можливих змін в освіті, про які ми писали у матеріалі:

Українським вчителям пообіцяли 40 тисяч зарплати, але є болючі умови…

Нагадаємо, обговорюється збільшення тижневого навантаження на вчителів з 18 до 36 годин разом з годинами на підготовку занять.

Дмитро Ламза зауважив, що він категорично проти будь-яких змін, які погіршують умови роботи педагогічних працівників, зокрема статті 24 Закону України «Про повну загальну середню освіту», де встановлюється норма 18 навчальних годин на тиждень на одну тарифну ставку.

Не можна сьогодні збільшувати тижневе педагогічне навантаження. Вважаю це геноцидом вчительства в Україні.

Після такого збільшення автоматично частина педагогічних працівників залишаться без роботи, просто тому, що не буде навантаження, – продовжує директор київської школи.

Як мені хочеться, щоб сьогодні «розумники», які хочуть збільшити тижневе навантаження, спробували провести ту кількість уроків, які самі і пропонують.

Ні таким змінам! Латентна реформа освіти викликає сльози і розчарування!

Коли почнуть думати про учасників освітнього процесу?, – завершує свій блог Дмитро Ламза.

Свої думки висловили у коментарях і інші педпрацівники:

Віра Павлівна

«Коли почнуть думати про учасників освітнього процесу?» НІКОЛИ. На жаль… А Ви ж навесні так писали про Лісового, так сподівалися… А вийшло, що гайки закрутили далі нікуди.

Інна

Ми впевнено ідемо до знищення освіти в Україні такими реформами. Немає розуміння ні від держави ні від адміністрації до звичайного вчителя. Байдуже що вчитель- це людина, у цієї людини немає часу на себе, на сім’ю, під час відпустки також тебе шарпають, купа відповідальності і вимог, усім винен, завжди терміново і надтерміново, а зарплата…???, А повага – 0. Дійдемо до того,що у суспільстві буде все більше неосвічених людей, бо нікому буде навчати.

Читайте також:  Фреймут накликала на себе гнів черкаських патрульних

Ірина

На даний момент, та й до військового стану, на заробітну платню, яку отримує вчитель за 18 годин, він просто не виживе. Бо треба якось зводити кінці з кінцями. Гарно, якщо у жінки ця діяльність як поклик, самореалізація і утримує її та її дитину чоловік. А якщо ні?



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.