facebook

Більше не буде: погані новини для школярів та батьків – рада надумала економити на дітях

Вересень для кожного українця сповнений теплих спогадів про шкільні роки, про студентство, про перше кохання та дружбу.



Проте тепер вересень для всіх поколінь буде спогадом, коли для випускників скасували золоті та срібні медалі, які завжди вручали після закінчення школи та мали особливе місце у серці кожного випускника, хто був ними нагороджений.

Докладніше про те, що в Україні планують скасувати вручення у школах, а також виготовлення золотих та срібних медалей державного зразка, інформує народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа у соціальних мережах.

Повідомляється, що комітет освіти рекомендував скасувати виготовлення та вручення золотих та срібних медалей у школах з метою економії грошей державного бюджету.

Народний депутат зазначила, що за останні роки в Україні було збільшено кількість медалей, проте через військові дії та період ковіда було зафіксовано рівень зниження знань випускників шкіл. При цьому Наталія Піпа зазначила, що практика вручення медалей є виключно у пострадянських країнах, що не відповідає інтересам України, яка обрала проєвропейський курс розвитку. При цьому зазначено, що школи можуть самостійно відзначати тих, хто найкраще навчається, своїми власними символами чи предметами відзнаки.

Таким чином, у Верховній Раді впевнені, що буде заощаджено значну кількість державних коштів, які зараз необхідно спрямувати на інші цілі, у тому числі для забезпечення обороноздатності держави в умовах війни з російською федерацією.

Читайте також:  До Дня Незалежності молоді вчителі можуть отримати премії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.