facebook

Яким буде навчання у вишах та коледжах з 1 вересня: Міносвіти зробило заяву

У новому навчальному році українським закладам вищої і фахової передвищої освіти рекомендується максимально перейти до здійснення навчання студентів в “аудиторному форматі”, але з урахуванням наявності та місткості укриттів.



Про це, як пише ресурс osvita.ua, йдеться у листі МОН до керівників ВНЗ та коледжів.

У листі зазначається, що міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв’язку з поновленням навчання в аудиторному форматі, тому першочерговим завданням для освітніх закладів є реалізація безпекової складової освітнього процесу.

Також наголошується, що зазначена рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Протягом липня-серпня МОН пропонує керівництву закладів освіти вжити максимальних зусиль та вичерпних заходів щодо облаштування наявних укриттів для проведення в них занять під час повітряних тривог.

У профільному міністерстві визнають, що вимушений перехід закладів освіти на дистанційний формат, спочатку спричинений епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією РФ, в кінцевому результаті призвів до незаперечного зниження якості освіти через відсутність ефективного зворотного зв’язку з викладачами, великим обсягом домашніх завдань, технічними проблемами, недостатнім забезпеченням здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп’ютерною технікою, браком спілкування, відсутністю здобуття дієвого практичного досвіду тощо.

Читайте також:  Батьки, увага: школярам роздадуть ноутбуки, що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.