facebook

Навіть лікарі не зможуть запідозрити: названо фактор розвитку раку, який важко помітити

Захворювання на рак іноді може проходити безсимптомно
Один із прихованих факторів, який лікарі пов’язують із розвитком онкології, – це надмірне споживання простих вуглеводів. Зайве споживання солодощів є одним із джерел таких вуглеводів. Про це пише “Womanlife”.


Так, надмірне споживання тортів, тістечок, морозива та печива може збільшити ризик утворення ракових клітин в організмі, попереджає фахівець.

Крім того, велика кількість солодкого споживаного може призвести до утворення кінцевих продуктів глікування, які можуть викликати додаткове запалення в організмі.

“Доведено роль взаємодії кінцевих продуктів глікування у розвитку та прогресії таких видів раку, як рак грудей, меланома, гепатоцелюлярна карцинома, рак підшлункової залози, кишківника та легень”, – кажуть лікарі.

З метою профілактики онкологічних захворювань та запобігання розвитку гіперглікемії лікар рекомендує переглянути свою дієту.

Онкологічні захворювання є одними із найбільш серйозних проблем зі здоров’ям. Проте, існують методи профілактики, які допоможуть запобіганню смертельних наслідків.

Основні відомі заходи профілактики включають відмову від куріння та вживання алкоголю, підтримання фізичної активності, регулярні медичні обстеження та збалансоване харчування. Однак це лише частина доступних варіантів.

На жаль, немає універсальної профілактики всім видів раку, оскільки це різноманітна група захворювань. Однак можна запобігти раку шлунка, товстої кишки, шийки матки та деякі типи раку голови та шиї.

Медики відзначають, що 90% випадків плоскоклітинного раку шийки матки пов’язані з інфекцією вірусом папіломи людини. Профілактичним заходом може бути проста вакцинація проти цього вірусу.

Читайте також:  COVID-19 може переходити в хронічну форму: лікарі розповіли про лонгковід

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.