facebook

Розширення загальної мобілізації: через Арахамію Рада затвердила нову норму – загребуть усіх, кого раніше звільнили від призову

Багато військовозобов’язаних втратили можливість уникнути повістки
В Україні триває загальна мобілізація, і повістки продовжують вручати чоловікам віком від 18 до 60 років. Водночас багато військовозобов’язаних мали можливість уникнути призову, яку тепер скасували в Раді.



Зокрема, ухваленим Верховною Радою законом про доплати військовослужбовцям було розширено перелік осіб, які підлягають мобілізації.

Відповідно до таблиці поправок до другого читання, після набрання законом чинності мобілізації підлягатимуть особи, у яких дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка) є особами з інвалідністю I або II групи, за умови, якщо у них є інші працездатні особи, зобов’язані згідно із законом їх утримувати.

До цього законі говорилося, що з мобілізації звільняються особи, мають дружину (чоловіка), батьків чи батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю I чи II групи.

Відповідне виправлення авторства Давида Арахамії та Мар’яни Безуглої було враховано до другого читання. У ній йдеться про те, що звільнятися від мобілізації військовозобов’язані будуть лише в тому випадку, якщо у їхнього родича-інваліда немає інших близьких, які можуть здійснювати за ними нагляд за законом.

Таким чином, нововведення торкнеться насамперед тих, хто уникнув мобілізації через інвалідність у їхніх рідних. Наприклад, інвалідність тестя тепер не буде підставою для звільнення від призову зятя, якщо перший має рідних дітей, які можуть і зобов’язані за законом забезпечити догляд.

Читайте також:  Вперше за 7 років Бахмут потерпає від вибухів снарядів, місто атакують ворожі літаки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.