facebook

Мобілізація в Україні: запрацювали нові правила вручення повісток – тепер роздають “на камеру”

У рамках загальної мобілізації українцям продовжують роздавати повістки на вулицях
У Чернігівському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки військовослужбовці стали одними з перших в Україні, хто розпочав щоденні патрулювання з використанням боді-камер. Про це “Київ-24”.


Згідно з інформацією, ця техніка дозволяє фіксувати всі події, що відбуваються під час службового чергування, з метою запобігання будь-яким потенційно конфліктним ситуаціям.

Наразі вранці військовослужбовці у Чернігові проходять інструктаж, отримують боді-камери та вирушають на патрулювання. Їхнє головне завдання – перевіряти всіх можливих призовників.

“Ми перевіряємо, чи зареєстровані вони у військовому обліку, і якщо ні, то з’ясовуємо причини. Якщо людина має документи, що підтверджують відстрочку або бронювання, ми також уточнюємо деталі та оформляємо обліковий порядок денний”, – пояснив представник Чернігівського територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Важливо розуміти, що обліковий порядок є запрошенням до Чернігівського територіального центру комплектування та соцпідтримки для реєстрації або уточнення даних перед проходженням військово-лікарської комісії та не означає автоматичного призову до армії.

Оскільки деякі люди можуть по-різному реагувати на облікові повістки, запровадження нагрудних камер для представників Чернігівського територіального центру комплектування та соцпідтримки стало запобіжним заходом. Записи з боді-камер проглядаються після закінчення зміни.

Читайте також:  На франківську вулицю Військових Ветеранів очікують кардинальні зміни (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.