facebook

Загальна мобілізація: Почався масовий вилов “ухилянтів” – до чого готуватися

В Україні почалося “полювання” на “ухилянтів” від мобілізації.



До 18 серпня 2023 року точно триватиме загальна мобілізація у зв’язку з воєнним становищем у країні. У цей час усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років можуть отримати повістку та бути призвані до армії. У поліцію Київської області почали шукати “ухилянтів” від мобілізації, повідомляє Укрінформ.

Начальник поліції Київської області Андрій Небітов повідомив, що від територіальних центрів комплектування (ТЦК) їм надійшли дані про 6000 ймовірних “ухилянтів” від мобілізації.

При цьому вже місцеперебування 900 осіб з цієї кількості вдалося встановити. Вони були приведені до відповідних посадових осіб у ТЦК.

Небітов додав, що 6000 повідомлень про громадян не означає, що всі вони ховаються від мобілізації. За його словами, причини, через які ці люди отримали повістку і не з’явилися, можуть бути різними. Наприклад, якщо вони тимчасово мешкають в іншому місці.

Але при цьому начальник поліції Київської області вирішив нагадати українцям про адміністративну відповідальність за ухилення від мобілізації. Складають на них протоколи саме уповноважені особи у ТЦК. Небітов додав, що наразі вже складено 1700 таких протоколів.

До речі, зараз Кабмін зробив такі правки, що вручити повістку можуть чоловікам призовного віку і не за місцем проживання.

Це зроблено у зв’язку з тим, що багатьом громадянам доводиться виїжджати в інші регіони через бойові дії або тимчасово окуповані території.

Раніше їм могли вручити повістку та викликати у військкомат лише за місцем постійного проживання. Але з цьогорічної весни були внесені поправки, згідно з якими таким громадянам можуть вручати повістку і в інших регіонах. Тим самим усі чоловіки від 18 до 60 років повинні так чи інакше з’явитися до військкомату.

Читайте також:  Чоловікам з інвалідністю ІІ та ІІІ групи приготуватися: за новим законом можете потрапити на мобілізацію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.