facebook

В США прогнозують звільнення України через 16 років: чому війна може зайти у глухий кут

Якщо українська армія наступних тижнів не буде успішнішою, ніж досі, Україна не поверне собі всю свою територію протягом 16 років.



Таку думку висловив професор Гарвардського університету імені Дугласа Діллона Грем Еллісон, пише Washington Post.

На його думку, спроба державного перевороту голови ПВК “Вагнер” Пригожина дає Україні можливість використати великі переваги, які вона має у війні з Москвою. Якщо ж українська армія не скористається шансом і не просунеться більше, ніж раніше, на Україну чекає зовсім інша глава війни.

Як нагадує Еллісон, міністр оборони Ллойд Остін визнав, що американці, які озброювали та навчали українські сили для цієї кампанії, сподівалися побачити “приголомшливий успіх”.

“Чому Україна не була більш ефективною, залишається неясним. Також ніхто поки не пояснив, чому Україна так довго чекала на початок атаки”, – зазначив він.

На думку професора, якщо українська армія не вестиме контрнаступ більш активно, війна може зайти в глухий кут і стати затяжною.

Водночас, в адміністрації президента США заявляли раніше, що дуже задоволені тим, як забезпечили збройні сили України перед проведенням контрнаступу і що українці самі вирішуватимуть, коли і як проводити його.

Читайте також:  Синоптик про рясні дощі в Україні: місцями може випасти місячна норма опадів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.