facebook

У стаж підуть і неповні місяці роботи: українцям розповіли, що треба зробити

Українці можуть збільшити свій страховий стаж за потреби
Для зарахування страхового стажу як повного місяця роботи потрібно сплатити страховий внесок не менший за мінімальний, який зараз становить 1474 грн. Про це повідомляє “Social.com.ua”.


Проте за неповного місяця роботи може бути перерахований повний місяць стажу, для чого потрібна доплата до мінімального страхового внеску.

Доплатити можна лише за ті місяці, у яких були нарахування заробітної плати та сплата страхових внесків.

Щоб дізнатися, за який період можна прорахувати доплату, необхідно звернутися до системи персоніфікованого обліку внесків та отримати витяг з облікової картки за формою ОК-5.

Для здійснення доплати за неповний місяць роботи необхідно надіслати відповідну заяву до Пенсійного фонду та зазначити потрібний період, за який здійснюється доплата.

Офіційний представник ПФУ має скласти повідомлення-розрахунок, у якому вказати розраховану суму доплати.

Після отримання повідомлення застрахована особа зобов’язана протягом десяти днів здійснити доплату.

Для можливості догляду за пенсією необхідно мати певний страховий стаж. Наприклад, для отримання пенсії після досягнення 60 років 2023 року потрібно накопичити не менше 30 років страхового стажу.

Для можливості отримання пенсії після досягнення 63 років необхідно мати понад 20 років страхового стажу, а для можливості отримання пенсії після 65 років

Читайте також:  Євродепутат: Cкасувати українцям візи маємо влітку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.