facebook

Виплати отримають ще 20 тисяч українців: хто може розраховувати на гроші

Міжнародна гуманітарна організація “Людина у біді” надає фінансову допомогу українцям, які постраждали від окупації російськими військами. Міністерство соціальної політики України передало їй новий список заяв 20 тисяч осіб, які матимуть змогу отримати виплати.



У прес-службі відомства повідомили, що гроші передбачені для українців, які зареєстровані на окупованих територіях та заповнили анкети на допомогу від міжнародних організацій на платформі єДопомога. Мінсоцполітики наразі передало “Людині у біді” списки на виплати для 3 115 309 осіб.

Міжнародні організації проведуть додаткову перевірку, щоб допомога не дублювалася. Зазначено, що рішення щодо надання допомоги приймається їхніми представниками. Пріоритет у черговості отримання виплат надано внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам, людям з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, а також одиноким батькам, які виховують дітей.

Наразі українці подали вже понад 10 млн заявок, після чого їхнє оформлення на платформі було припинено.

Нагадаємо, що єДопомога була створена Мінсоцполітики за підтримки Світового Банку, Мінцифри та ПРООН в Україні та Швеції. Є три напрямки: допомога від держави, волонтерів та міжнародних організацій. На платформі можна як попросити про допомогу, так і запропонувати її іншим: продуктами, одягом, взуттям, медикаментами та іншими речами.

Читайте також:  Що буде з доларом у листопаді: експерт спрогнозував зростання та падіння курсу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.