facebook

Вагнерівці йдуть на Москву, все вирішить позиція Росгвардії, — британська розвідка

Підрозділи “Групи Вагнера” йдуть на Москву з Воронежа.



Подальший сценарій “кризи” визначиться в найближчі години в залежності від того, як себе поведуть російські силовики, повідомляє британська розвідка.

У своєму регулярному ранковому зведенні британці констатували, що ворожнеча між “Групою Вагнера” і Міноборони Росії переросла у відкрите військове протистояння. Після анонсованого Євгеном Пригожиним “маршу за свободу”, найманці перейшли кордон між окупованою частиною України і Росією як мінімум в двох місцях.

Британська розвідка зазначає, що найманці “майже напевно” зайняли ключові об’єкти безпеки в Ростові-на-Дону, в тому числі штаб, який керує військовими операціями Росії в Україні. Одночасно підрозділи Вагнера просуваються на північ через Воронезьку область в напрямку Москви.

Британці констатували, що є дуже мало свідчень прямих бойових зіткнень між “Вагнером” і урядовими силами безпеки РФ. Деякі з них, ймовірно, залишилися пасивними, оскільки поступалися Вагнеру.

“У найближчі години лояльність російських сил безпеки, і особливо російської національної гвардії, матиме ключове значення для того, як буде розвиватися криза. Це являє собою найсерйозніший виклик Російській державі за останній час”, – вважає британська розвідка.

Читайте також:  Ітaлiйcький cвящeник витрaтив цeркoвну кaзну нa нaркoтики для гeй-вeчiрoк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.