facebook

“Пакуйте з двора, їмайте амбалів”: Закарпатка прогнала військових палицею з обійстя

Війна в Україні триває вже понад рік, поряд із цим в регіонах продовжено мобілізацію військовозобов’язаних.



Вже понад рік у митній державі воює російських агресор. На захист Вітчизни у цей важкий час призвано багато військовослужбовців із різних областей України. Закарпатці також нині відстоюють мужньо позиції на лінії фронту і дають відсіч лютому ворогу. Але поки війна в Україні триває, мобілізаційний процес у державі продовжено. Військовозобов’язаним в різних місцях продовжують і надалі вручати повістки й призивати на службу.

Раніше “Голос Карпат” неодноразово уже писав, як проходить мобілізація в регіоні і власне, як реагує на деякі дії зі сторони військкоматів (нинішніх ТЦК) жителі у місцевих громадах. Відзначмо, поліцейськими й працівниками ТЦК неодноразово були застосовані жорсткі методи під час вручення ними повісток чоловікам. Чимало порушень люди знімали на камери й виставляли в мережу Фейсбук.

Зауважмо, один із таких інцидентів, де було видно, як поліцейські застосовують силу до військовозобовязаного, було зафіксовано в одному із сіл Закарпаття. На кадрах помітно, як поліцейські силою тягнуть людину в автомобіль, забираючи його прямо з обійстя. Проте, чимало порушень із приводу вручень тих самих повісток було зафіксовано в області. Людей обурювала не так поведінка працівників ТЦК, аніж принципи вручення ними повісток навіть особам, які за законом – поза призивом (мобілізацією).

Відзначмо, раніше на Закарпатті шокуючим видався інцидент із вручення військовими повісток працівникам одного із закарпатських ліцеїв. Мова іде про Мукачево, саме тут було вручено працівникам освітнього закладу 10 повісток. За винятком виставлених у соцмережі відеодоказів некоректної поведінки представників військкоматів під час виконання службових обов’язків, люди писали про безліч випадків із зупиненням військовими громадського транспорту, звідки людей відправляли до військкоматів.

Читайте також:  Масштабні навчання "Сі Бриз – 2021": до України вперше прибудуть військові з Японії

Також люди розповідали, як у одному із сіл Перечинщини військовими було зупинено підопічного місцевого психінтернату. У громадах люди продовжують бити на сполох внаслідок мобілізації. Люди пишуть, що в селах практично не залишилось чоловіків, усіх забрали на фронт.

У населених пунктах області можна почути багато історій із приводу того, як “тягнуть чоловіків на війну”, “зцілюють хворих під час медогляду”.

Утім, неодноразово із уст людей доводилось чути й украй кумедні історії, в яких доводилось непереливки й тим, що розносять повістки. Про один з випадків розповідають жителі Тур’я-Реметівської ОТГ. Жінка вигнала представників військкомату з подвір’я, узявши на них тичку й погнавши їх звідти. Зі слів очевидців, військові намагались укотре вручити жінці повістку, щоб та її згодом передала чоловіку. На це господиня відреагувала “з вогнем” у настрої, накричавши, що не візьме цієї повістки, облаявши й вигнавши людей у формі із двору.

Як з’ясувалося згодом, чоловіку неодноразово намагались вручити повістку, але жодного разу військовим не вдавалось застати його удома. Утім жінка розповіла журналісту видання, що її чоловік не є придатним до виконання військової служби, оскільки має серйозні проблеми із серцем, а якщо військкомат й знову прийде вручати повістку, пошле їх “за кораблем”.

“Хай пакують з двора”.

– Нехай шукають придатних по ресторанах й курортах. Там досить їх є, але ні, їм би план підігнати. Набрати жебрач і хворих, а наркоманів й приїжджих амбалів за час війни розвелось у громадах наче мурах,- із обуренням додає мешканка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.