facebook

Оксен Лісовий розповів, чи вийдуть діти на очне навчання з 1 вересня

Міністр освіти Оксен Лісовий розповів, що за три роки дистанційної форми навчання українські школярі та студенти мають значні втрати в освіті. Тому необхідно розпочати очне навчання.



Про це високопосадовець розповів в інтерв’ю виданню LB.

Оксен Лісовий висловлює сподівання, що офлайн навчання все-таки розпочнеться з наступного навчального року, однак наголошує, що в цьому є й певні ризики.

“Частина людей виїхали за кордон, і як показує світова практика, повертаються далеко не всі. Тому є такий ризик, що коли вийдемо в офлайн, втратимо частину студентів і частину викладачів”, – розповів він.

Очільник МОН додає, що сьогодні освітні втрати є дуже великими, зокрема й, у соціальному розвиткові підлітків.

“Звідки всі наші друзі? В основному з університету. Там формуються спільноти, ідентичність особистості, укорінюється система взаємодії, відточуються всі м’які навички. Я не знаю, чи маю право як міністр освіти давати такі оцінки. Але ще до того, як став міністром, боявся, що ми одержимо втрачене покоління”, – пояснив він.

Натомість у МОН сподіваються компенсувати всі втрати різними методами роботи з учнями та студентами.

Що зміниться у вищій освіті в Україні

Лісовий пояснив, що якісна вища освіта повинна відповідати потребам ринку та особистості. За словами міністра, сьогодні головна потреба – це відбудова. Тому нахил варто робити саме на спеціальності, які зможуть безпосередньо долучитися до цього процесу.

“Ми пріоритезуємо профтехосвіту. Це стане, мабуть, одним з найбільших викликів для вищої освіти. Тому що в професійній діяльності сьогодні сантехнік або зварник дуже часто одержують більше, ніж юрист-випускник”, – сказав очільник МОН.

Він також наголошує, що освіта є двигуном розвитку людини. Відповідно держава вкладається в кадровий потенціал розвитку своєї економіки.

Читайте також:  У Білорусі вночі почали тренуватися повітряні війська

“Держава платить за те, щоб отримати кадровий потенціал для розвитку своєї економіки, для розвитку своєї гуманітарної, суспільної та соціальної сфери. Це одне завдання. Друге завдання – допомогти людині стати успішною і щасливою”, – пояснив Лісовий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.