facebook

Техогляд в Україні по-новому: Кабмін затвердив зміни у процедурі – що чекає на водіїв

Українських водіїв попередили про нововведення
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення внести зміни до постанови щодо обов’язкового технічного контролю автотранспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба МВС.


Заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий повідомив, що основні пропозиції включають такі заходи:

Впровадження електронного протоколу для реєстрації результатів обов’язкового технічного контролю за можливістю отримання друкованої копії за потребою.

Заміна фотофіксації процесу обов’язкового технічного контролю на відеофіксацію, що зменшить ризик корупції.

Надання доступу до відеоматеріалів органам влади, місцевим самоврядуванням, а також фізичним та юридичним особам за відповідними запитами.

Впровадження вимог, встановлених Директивою 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року щодо перевірки технічного стану транспортних засобів.

Встановлення чіткого переліку правових підстав відмовити у проходженні обов’язкового технічного контролю.

Заступник Міністра МВС України зазначив, що ці зміни спрямовані на покращення процедури обов’язкового технічного контролю транспортних засобів та підвищення безпеки дорожнього руху.

Напередодні водіїв попередили про запровадження в Україні нових штрафів за порушення. Так, за п’яне керування передбачено максимальний штраф у розмірі до 51 тис. грн.

Крім того, існують й інші види покарань, визначені законодавством, включаючи арешт, позбавлення прав водія та конфіскацію автомобіля.

Читайте також:  «Не повтори мою долю», – просила мати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.