facebook

Паспорти-книжки українців зміняться: як виглядатиме оновлений документ

В Україні планую змінить паспорти-книжки, яким стане документ



В Україні мають намір внести зміни до паспортів старого зразка. Можливо, вони не міститимуть даних російською мовою. Цією інформацією поділився Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень у коментарях для ТСН.

Як нам відомо, в Україні діють два види паспортів – це паспорт-книжечка, тобто старого зразка та ID-паспорт, нового зразка. За словами спеціаліста, у звіті є рекомендація Кабінету Міністрів забезпечити внесення змін до Тимчасового порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України скасувати вимоги внесення відомостей російською мовою на другій сторінці паспорта громадянина України старого зразка, 1994 року.

Кремень пояснює, що наразі йдеться про те, що біометричні паспорти та паспорти старого зразка, у формі книжечки, які є у громадян, будуть визнані такими, що не діють.

За словами фахівця, в країні є випадки, коли українці з релігійних міркувань та згідно з рішенням суду отримують паспорти у формі книжечки. Як відомо, на другій сторінці даного паспорта інформація написана російською мовою.

Таким чином, якщо паспорт-книжечка видаватиметься громадянам, то інформація вноситиметься туди лише українською мовою. На питання, коли нововведення будуть введені в дію, то Кремень зазначив, що дана процедура мала відбутися ще у 2019 році, коли закон про мову набув чинності.

Експерт підкреслив, що про нові зразки паспортів, про заборону та скасування паспортів книжок не йдеться.

Читайте також:  Суспільство Україна посіла 37 місце в рейтингу найвпливовіших у світі паспортів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.